Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland (update)

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Papenburg

Op 28 augustus is op de parkeerplaats bij het ziekenhuis in Papenburg een grijze Peugeot aangereden. De bestuurder parkeerde de auto daar ’s morgens om half zes. Toen hij rond kwart over één ’s middags terugkwam was de auto aan de linker voorkant beschadigd. De schade wordt op 1.000 euro geschat.

Westoverledingen

Vanmiddag is om kwart voor één brand ontstaan in een met golfplaten bedekte loods aan de Otto-Hahn-Straße in Westoverledingen. Op het moment dat de politie en brandweer arriveerde stond de loods al in lichtelaaie.

De loods en onder anderen de voertuigen die er in stonden zijn bij de brand verloren gegaan. Er raakte niemand gewond. De schade is groot.

De brand is mogelijk veroorzaakt doordat men buiten onkruid aan het wegbranden was. Er wordt onderzoek gedaan naar de exacte oorzaak.

Update

De loods werd aan verschillende bedrijven verhuurd. Daarvoor was het gebouw door middel van dunne scheidingswanden in verschillende ruimtes verdeeld. Tijdens het wegbranden van onkruid langs de buitenkant van het gebouw is het vuur onder de wand door gegaan, waarna meubels in de betreffende ruimte vlam vatten. Het vuur breidde zich snel naar de andere ruimtes uit. Hierbij ging onder anderen een caravan verloren. Bij de brand kwam veel rook vrij. Het vuur werd bestreden door de brandweer van Ihrhove, Großwolde, Folmhusen en Flachsmeer. De loods, waarvan deels het dak is ingestort, kan als verloren worden beschouwd.

Foto’s: Brandweer Leer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.