Bibliotheek maakt (online) straattaaldictee

Foto: Biblionet

GRONINGEN – Doe mee aan het straattaaldictee van Biblionet Groningen. Tijdens de Week van Lezen en Schrijven heeft bibliotheekmedewerker Jeroen Bouland een “tantoe harde” dictee geschreven. Test je straattaalkennis en doe vanuit huis mee aan deze online quiz.

“Fissa, Ofa, G-Town. Heb je geen idee wat deze woorden betekenen? Doe dan mee met het straattaaldictee en breid je woordenschat uit. Jeroen Bouland van Biblionet Groningen laat je in 10 korte opdrachten kennismaken met straattaal. Wat bedoelen we eigenlijk met ‘mattie’? En wie bezoeken we als we naar onze ‘adja’ gaan?

Je vindt het online straattaaldictee op youtu.be/cB-vLRpw4qY. Dus pak pen en paper en schrijf mee!

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.