Jongeren wassen auto’s voor Malawi

Foto: André Dümmer

MUSSELKANAAL – Vandaag hebben jongeren auto’s gewassen voor Malawi.

Vanuit de jongerenorganisatie World Servants was het de bedoeling dat ze afgelopen zomer gingen bouwen aan een toekomst in Malawi. Helaas kon dit vanwege het coronavirus niet doorgaan.
Het is nu de bedoeling dat ze in de zomer van 2021 twee klaslokalen en een verschoningsruimte gaan bouwen. Deze organisatie World Servants zet zich samen met jongeren uit Nederland in voor beter onderwijs en gezondheidszorg in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Drie week lang ben je onderdeel van hun cultuur en woon je bij de bevolking. In die drie week ga je bouwen voor een toekomst voor de mensen daar.

Deze reis betalen ze zelf. Om geld op te halen houden ze verschillende acties, zoals vandaag toen vier jongeren uit Musselkanaal auto’s hebben gewassen voor Malawi. Dit vond plaats achter PKN de Ontmoeting in Musselkanaal. Belangstellenden konden er voor een tientje hun auto (en vandaag hun rollator) laten wassen.

Foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.