Steun van 20 miljoen voor de Meyer Werft

PAPENBURG – De deelstaat Nedersaksen wil de Meyer Werft financieel steunen.

De coronapandemie heeft de voorheen economisch succesvolle Meyer Werft in Papenburg in de problemen gebracht: nieuwe bestellingen ontbreken en rederijen stellen de betaling voor voltooide schepen uit. Om de crisis te overleven moet de scheepswerf de komende vijf jaar 1,3 miljard euro besparen.

De deelstaat Nedersaksen heeft een financiële steun van 20 miljoen euro toegezegd. Dit heeft minister van Economische Zaken Bernd Althusmann (CDU) vrijdagavond aangekondigd. Een groot gedeelte van dit bedrag zal worden besteed aan het uitbaggeren van de haven van Papenburg. Voor innovatieve projecten, zoals milieuvriendelijke voortstuwingssystemen voor cruiseschepen wordt zeven miljoen gereserveerd. Ook wordt er een bedrag gereserveerd voor de kosten voor de Eems-passages.

Als tegenprestatie roept de heer Althusmann de Meyer Werft op om te proberen zoveel mogelijk arbeidsplaatsen te behouden, om zo de mensen in de regio perspectief te blijven geven.Tot en met 31 december dit jaar hebben 3.600 vaste medewerkers werktijdverkorting.

Bron: NDR

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.