Succesvolle ontwikkelingen voor rolschaatsclub ARC-NN

WINSCHOTEN – Voor het eerst wordt in Winschoten een roldansstage georganiseerd.

Op 3 oktober organiseert rolschaatsclub ARC ( Artistic-rollerclub Noord- Nederland) een roldansstage in de sporthal aan de Stikkerlaan in Winschoten.

Deze stage staat onder leiding van de welbekende trainer Andreas Nickel, een zeer gerenommeerde roldanser op wereldniveau. Inmiddels heeft hij tal van goede roldansers onder zich, waaronder Palmira Seeger wereldkampioene junioren. Andreas werkte al samen met ARC- leerlingen; hij is dus voor sommige kinderen geen vreemde.

Verschillende clubs uit Nederland (WKC, ZRC/Pauwin, RC Kerrolls, Rolling ’90, ARC) zullen in Winschoten vertegenwoordigd zijn. In totaal zullen er 50 roldansers deelnemen van verschillend niveau en leeftijd.

ARC heeft een vol programma voor die dag. Naast het rolschaatsen zijn er conditietraining en bewegingslessen op muziek. Dit alles onder leiding van talentvolle trainers. Het is één dag van 08.00 uur tot 20.00 uur. Clubtrainers en nationale juryleden en internationale juryleden zullen hier aanwezig zijn en afvaardigingen van de NRB. Deze dag is voor de trainers een goede bijscholing.

Maar voor ze aan deze fantastische dag gaan beginnen zullen vier van hun roldansers deelnemen aan de Corona Cup in Kerkdriel. Aangezien er dit jaar geen wedstrijden zijn geweest hebben drie clubs toch gedacht iets te moeten organiseren. ARC-NN is één van de organisatoren. Ook bij de Corona Cup een geweldige deelname waaronder ook Duitse roldansers. Kortom ARC heeft niet stilgezeten tijdens de lockdown en wil zich blijven ontwikkelen. Het belooft een drukke, leerzame en sportieve dag te worden.

Ingezonden

Foto’s: Marcel- Lameijer.nl

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.