Verslag van Ooldrik Modderman van het ommetje door Bad Nieuweschans

Foto ingezonden door Ooldrik Modderman

BAD NIEUWESCHANS – Vanmorgen organiseerden wandelcoaches Eltjo Glazenburg en Ooldrik Modderman een wandeling door Bad Nieuweschans. Hieronder het verslag van Ooldrik Modderman.

Ommetje door de Vesting Nieuwe Schans en door het bos en over de Houwingaham.

Wandelaars hadden de keuze afstand 9 of 12.5 km. De wandelcoaches Eltjo Glazenburg en Ooldrik Modderman hadden er deze keer voor gezorgd dat er historische panden werden bezocht waaronder de Garnizoenskerk en het vestingsmuseum. Tevens kwamen we langs de synagoge.

Deze wandeling stond in het teken van houdt u van geschiedenis, oude vestingstadje en verdronken dorpje?

En dat hebben de wandelaars geweten veel geschiedenis/informatie van voorheen een bloeiend vestingstadje.

Route: Start dorpscentrum De Akkerschans, door de karakteristieke Voorstraat (vele mooie panden) en even binnen bij de Garnizoenskerk, het Vestingmuseum en langs de Synagoge. Door het bos op Houwingaham, met zijn kerk en steenhuizen. We wandelden langs de Westerwoldse Aa en gingen naar Booneschans langs de Mellemaheerd en Kunst in de Bocht en over de Boneschanskerbrug (alleen voor fietsers/wandelaars). Vervolgens langs de Bovenlanden en de Hamweg. Terug langs de Westerwoldse Aa naar het nieuwe Schanskerbos en het station om daar het Joods monument en de Remise te zien.

Ook in Vesting Nieuwe Schans is veel te zien en beslist de moeite waard om nog eens een keertje terug te komen. Dank aan de twee vrijwilligers van de stichting Vrienden de Nieuwe Schans voor de excursies.

Verslag/foto’s gemaakt door : Henny van Huizen en Ooldrik Modderman

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.