Han Steenbruggen opent expositie ‘Eenvoud en essentie’ in Artphy

Foto: Jans Velthuis

ONSTWEDDE – Vanmiddag opende Han Steenbruggen, directeur-conservator van museum Belvedère, de expositie ‘Eenvoud en essentie’ in Artphy.

Binnen en buiten de grote ‘blauwe kunstkathedraal’ tonen acht kunstenaars uit het hele land hun werk. De tentoonstelling is vormgegeven door Hans Emmelkamp. Han Steenbruggen, directeur-conservator van museum Belvedère verrichtte vanmiddag de opening.

De kunstenaars hebben allen een uitgebreide staat van dienst: Marian Bijlenga, Wim Biewenga, Peter Geerts, Hans Emmelkamp, Wianda Keizer, Simon Oud, Arie Berkulin en Nico Kok. Wat ze gemeenschappelijk hebben, is het streven om door indikken en vereenvoudigen tot de kern van de kunst te komen. Steekwoorden zijn helderheid, zuiverheid en ordening. De verschillen zitten in de werkwijze: rationeel met een constructieve vormentaal tegenover gevoelsmatig met een meer poëtische beeldtaal.

‘Wikken en wegen’ kenmerkt het werkproces van deze kunstenaars. Terughoudendheid in plaats van impulsiviteit. Typerend is de lange tijd waarin het kunstwerk tot stand komt.

De expositie duurt tot en met 25 oktober, alle gelegenheid om op vrijdag-, zaterdag- of zondagmiddag de expositie te bezoeken, binnen en in de parktuin.

Adres Artphy: Kempkebosweg 2, 9591 VG Onstwedde.

www.artphy.nl

Foto’s: Jans Velthuis

Hier vindt u meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.