Ruim 3.000 eendjes zwemmen in het water van de haven van Winschoten

Foto: Catharina Glazenburg

WINSCHOTEN – Vanmiddag organiseerde Rotary Winschoten een badeendjesrace.

Rotary Winschoten organiseerde vanmiddag een duckrace. Deze actie werd gehouden voor twee goede doelen, te weten het Kinderhotel in Wedde en SchuldHulp Maatje Oldamt.

Wegens de beperkende maatregelen in verband met het coronavirus was het niet mogelijk om de Rotary Duckrace op 23 mei door te laten gaan. Gelukkig zijn de maatregelen versoepeld en kon de Duckrace vandaag gehouden worden.

Om twee uur werden aan de Renselkade in Winschoten ruim 3.000 genummerde badeendjes te water gelaten. Ze werden door vrijwilligers van Stichting Oud Brandweermateriaal Winschoten met waterstralen naar de finish geleid. De vier eendjes die het eerst door het poortje gingen waren goed voor een prijs. Deze prijzen waren 1.000, 400 en 200 euro. De poedelprijs was een jaarabonnement op de Donald Duck.

De winnende nummers waren: 2255, 621 en 274. Het nummer van de poedelprijs is bij ons niet bekend. De winnaars worden gebeld.

De namen van de winnaars werden normaal gesproken niet bekend gemaakt, maar voor de nummer één werd een uitzondering gemaakt. Dit eendje was een van de vele eendjes die geadopteerd waren door de ondernemers van het Posttilterrein. Zij hebben de prijs van 1.000 teruggeven aan Rotary Winschoten, zodat het bij een goed doel terecht komt.

De Duckrace heeft ongeveer 5.000 euro opgebracht. Na afloop werden de cheques voor de twee Goede Doelen uitgereikt. Zo kan dankzij deze actie SchuldHulp Maatje Oldambt de trainingen voor vijf nieuwe schuldhulpmaatjes financieren en kunnen 20 kinderen overnachten in het Kinderhotel in de Burcht te Wedde.

Foto’s: Jan en Catharina Glazenburg

Klik HIER voor meer foto’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.