Nog twee verdachten schietincident Kiel-Windeweer vast (update)

Foto: van Oost Media

KIEL-WINDEWEER – Van de negen personen die zijn aangehouden na het schietincident in Kiel-Windeweer zitten nog twee vast.

Zaterdagavond 19 september was er een geweldsincident aan de Dorpsstraat in Kiel-Windeweer. Daarbij werden stenen gegooid en is meerdere keren geschoten. Er werden negen verdachten aangehouden, waaronder een slachtoffer dat aan zijn voet gewond was geraakt.

Op zaterdagavond 19 september rond 20:45 kreeg de politie een melding dat er aan de Dorpsstraat in Kiel-Windeweer geschoten zou zijn. De politie is daarop direct ter plaatse gegaan en heeft zes verdachten aangehouden. Later werden nog meer verdachten aangehouden en zaten er negen verdachten vast. Het gaat daarbij om acht mannen uit Groningen, Hoogezand en de gemeente Midden Groningen en een vrouw uit Delfzijl. De verdachten zijn tussen de 18 en de 39 jaar oud.

Zaterdagavond en zondag werd door het team Forensisch Onderzoek naar sporen gezocht. De plaats delict werd gedurende de nacht bewaakt. Zondag werd een buurtonderzoek gedaan en is in het kanaal een wapen aangetroffen. Dat wapen werd onderzocht en de verdachten en getuigen gehoord.

Van alle aangehouden verdachten zitten er nog twee vast. Het gaat hier om twee mannen uit Hoogezand (25 en 31 jaar). De andere verdachten zijn gistermiddag- en avond in vrijheid gesteld. Het onderzoek naar de toedracht van het schietincident is nog volop bezig.

Update 23 september:

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.