Toch geen Duitse Dagen in Winschoten

Foto: Jos Hensens

WINSCHOTEN – De gemeente Oldambt geeft geen vergunningen af voor de Duitse Dagen in Winschoten.

Zweep Events was voornemens om op 3 en 31 oktober weer de Duitse Dagen te organiseren. De winkels in Duitsland zijn die dagen gesloten. Op 3 oktober is de dag van de Duitse Eenheid, de verjaardag van de Duitse hereniging in 1990, en op 31 oktober is het Reformatiedag.

Zweep Events organiseert op die data al een aantal jaren de zogenaamde Duitse Dagen, met o.a. een braderie, muziek, rommelmarkt en straattheater. Deze dagen worden altijd goed bezocht. De Duitse dag op 31 oktober staat ieder jaar in het teken van Halloween.

Deze Duitse Dagen zouden doorgaan met inachtneming van de covid-19 regeling. Dit in goed overleg met de gemeente Oldambt, Handel en Nijverheid, politie en de Veiligheidsregio, aldus Zweep. Er zouden meerdere personen rondlopen die er op toezagen dat de Covid-19 regels werden nageleefd. Door middel van banners zouden de bezoekers worden geconfronteerd met de 1,5 m regel. Standhouders moesten verplicht desinfectie op de kraam hebben. Ook zou er desinfectie op de markt staan.

De gemeente Oldambt heeft Zweep Events vandaag medegedeeld dat de vergunningen voor de Duitse Dagen worden ingetrokken. De provincie Groningen gaat naar alarmfase “zorgelijk”. De gemeente wil in verband met de veiligheid geen evenementen in de binnenstad. De winkels zijn die dag wel gewoon open.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.