Wethouder Erich Wünker onthult paneel Klokkengieterijmuseum Museum Heiligerlee

Foto: Hemmo Kuiper

HEILIGERLEE – Vanmiddag onthulde wethouder Erich Wünker een paneel bij het Klokkengieterijmuseum Museum Heiligerlee.

Vanmiddag onthulde wethouder Erich Wünker, samen met voorzitter Anne Marie Knottnerus en klokkengieter Simon Laudy, een paneel bij het Klokkengieterijmuseum Museum Heiligerlee. Dit museum is gevestigd in de voormalige Klokkengieterij van de gebroeders van Bergen. Deze vestiging van het bedrijf werd geopend in 1862, onder de naam St Paulinus.

Het paneel hangt aan de achterkant van het museum, bij de oude oven, waarin het brons werd gesmolten om in de gietkuil klokken te kunnen gieten. Op het paneel wordt uitgelegd hoe dit vroeger in zijn werk ging.

Foto’s: Hemmo Kuiper

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.