Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Aschendorf

Vannacht is aan de Fahrenkamp in Aschendorf een papiercontainer in brand gevlogen. Het vuur werd door buurtbewoners gedoofd. Bij de brand raakte een naast de container geparkeerde auto beschadigd. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Meppen

Gisteravond is om half elf op de Schullendamm in Meppen een 21 jarige man door drie personen aangevallen. Het slachtoffer had kort daarvoor op een parkeerplaats met vrienden afgesproken. Hij werd door de drie daders bespuugd en met een stomp voorwerp tegen het hoofd geslagen. Ze waren 1,70-1,80 m lang en droegen donkere kleding. De politie is op zoek naar getuigen.

Wietmarschen

De politie van Emsland / Grafschaft Bentheim heeft donderdag 153 pallets met vuurwerk in beslag genomen.

De politie kwam het vuurwerk tijdens een verkeerscontrole op het spoor. In een bestelauto werden 24 dozen vuurwerk aangetroffen. Hierbij werd een Nederlander aangehouden.

De politie deed vervolgens onderzoek in een loods aan de Kortenberken in Lohne. Daar werden in totaal 153 pallets met daarop meer dan 50 ton illegaal vuurwerk aangetroffen. Ook vonden de agenten enkele duizenden euro’s aan contant geld.

Tegen drie mannen en een vrouw werd proces-verbaal opgemaakt. Het vuurwerk en het geld werd in beslaggenomen. De spullen werden met negen vrachtwagens afgevoerd. Het onderzoek duurt nog voort.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.