Man uit Letland heeft 2.000 liter diesel in laadruimte

Foto: Hilvert Huizing (archieffoto)

EEMSHAVEN – De politie heeft gisteren een man uit Letland aangehouden. Hij had 2.000 liter diesel in de laadruimte van zijn bestelwagen.

Op vrijdag 25 september omstreeks 20:30 uur, werden de politie door de douane verzocht om te komen naar de Westlob in de Eemshaven. Hier had de douane een Letse bestuurder van een bestelwagen staande gehouden. Deze bestelwagen reed op zogenaamde rode diesel. Dit is niet toegestaan en daarvoor heeft de douane de man een naheffing gegeven van ruim 1.200 euro.

Dit bleek niet de enige diesel de man vervoerde. Achterin de laadruimte bleek nog eens 2.000 liter aanwezig te zijn. De veiligheidsmaatregelen die hiervoor genomen moeten worden waren niet toegepast. Ook beschikte de man niet over de juiste papieren voor het vervoer van de diesel.

De man is overgebracht naar het bureau van de douane in de Eemshaven. Hier is hij zowel door de douane en door de politie gehoord als verdachte. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Op vrijdag 25 september omstreeks 20:30 uur, werden wij door de Douane Nederland verzocht om te komen naar de Westlob in…

Posted by Politie Ommelanden Noord on Friday, 25 September 2020

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.