Josien Bakker winnares Grunneger Laidjesfestival

Foto: Catharina Glazenburg

GRONINGEN – Gisteravond heeft Josien Bakker zowel de jury- als de publieksprijs van het Grunneger Laidjesfestival gewonnen.

Gisteravond vond alsnog het Grunneger Laidjesfestival plaats. Dit zou in eerste instantie op zaterdag 14 maart 2020, de maand van de streektaal, plaatsvinden, maar dit werd vanwege de coronauitbaak geannuleerd. Het festival werd voor de vijfde keer door de Stichting De Grunneger Sproak en de Der AA theater georganiseerd.

Liedjesschrijvers, zangers en bandjes, debutanten brachten ieder twee liedjes in het Gronings of een aanverwante Nedersaksische taal ten gehore. Aan deze lustrumeditie deden 15 soloartiesten, duo’s, band en een koortje mee. Hun optredens werden beoordeeld door een jury, bestaande uit Auke Martin Korthuis, Inki de Jonge en Harry Niehof.

Zowel de publieksprijs als de juryprijs gingen naar de 16 jarige Josien Bakker uit Vlagtwedde. Hiermee is zij de jongste winnaar ooit! Josien bracht twee door haar zelf geschreven liedjes ten gehore.

Josien mag bij Clay Records een cd opnemen en gratis naar een voorstelling naar keuze in het Der AA Theater bijwonen. Daarnaast kreeg zij twee VIP kaarten voor een wedstrijd van FC Groningen en twee bokalen.

https://www.facebook.com/josien.bakker.73/posts/344702490081417

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.