Medewerkers zorgcentrum Blijham besmet met corona

Foto: Catharina Glazenburg

BLIJHAM – Twee medewerkers van zorgcentrum De Blanckenborg zijn besmet met het coronavirus.

Zaterdag is bekend geworden dat twee medewerkers van Zorgcentrum De Blanckenborg zijn besmet met het coronavirus. De afdeling waar een van de twee medewerkers werkzaam is, is gesloten; de andere medewerker werkte al vanuit huis. Collega’s en mantelzorgers en familieleden van de cliënten zijn op de hoogte gebracht.

Medewerkers die klachtenvrij zijn mogen wel komen werken, maar moeten een mondkapje, handschoenen en een schort dragen en zich twee weken lang elke dag temperaturen. Bij (lichte) klachten moeten ze thuis blijven en zich laten testen.

De andere afdelingen zijn gewoon open. Iedereen die het hoofdgebouw binnengaat moet een mondkapje dragen en de hygiënemaatregelen en de 1,5 meter regel in acht nemen. De twee medewerkers verblijven minimaal 14 dagen in thuisquarantaine.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.