Rijbewijzen ingevorderd bij controles N46

Foto: Jan Doornkamp

GRONINGEN, EEMSHAVEN – Naar aanleiding van klachten van diverse weggebruikers heeft de politie, Team Verkeer Noord Nederland en Ommelanden-Noord de afgelopen week op de Eemshavenweg (N46) specifiek gecontroleerd op racende weggebruikers.

Tijdens de controle zijn meerdere invorderingsmetingen gedaan met de video- auto en staande lasercontrole. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 175 km/u waar 100 km/u is toegestaan.Van deze bestuurder met Engelse nationaliteit werd het rijbewijs ingevorderd. Tegen hem wordt PV opgemaakt en daarnaast zal hij worden aangemeld voor een EMG cursus.

Kort na deze staandehouding werd opnieuw een voertuig geklokt met een snelheid van 160 km/u. Ook van deze bestuurder, eveneens met Engelse nationaliteit, werd het rijbewijs ingevorderd.

Op zaterdag reed de videosurveillance opnieuw over de Eemshavenweg. Daar werd opnieuw een voertuig geklokt met een snelheid van 157Km/u waar 100km/u is toegestaan. Daarnaast werd geconstateerd dat het voertuig tweemaal de dubbele doorgetrokken streep overschreed. Van de Ierse bestuurder werd voor de snelheidsovertreding het rijbewijs ingevorderd. Voor zowel de snelheidsovertreding als het overschrijden van de dubbele doorgetrokken streep kreeg de Ier een PV aangezegd.

Bron: Team Verkeer Noord-Nederland

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.