Verklaring van geen bedenking tweede zonnepark Harpel

Foto: Jan Glazenburg

HARPEL – Vanavond werd tijdens een extra raadsvergadering vóór de aanleg van het tweede zonnepark aan de Vloeiveldweg in Harpel gestemd.

Vanavond is er een verklaring van geen bedenking afgegeven voor een tweede zonnepark aan de Vloeiveldweg in Harpel. Dit betekent dat 80 hectare landbouwgrond wordt vol gelegd met zonnepanelen. Vóór stemden PvdA, GroenLinks en CDA. Tegen waren Lijst Timmermans, Gemeentebelangen en Ecologisch Alternatief. De VVD stemde verdeeld.

Na voltooiing van dit tweede zonnepark liggen er op 200 hectare landbouwgrond duizenden zonnepanelen, omgeven door wallen met daarop blauwe bessen struiken. Dit alles wordt gerealiseerd door Powerfield.

Overigens werkt de gemeente Westerwolde niet mee aan de aanleg van een zonnepark ten noorden van het AZC in Ter Apel en aan de Schaalbergerweg in Ter Apelkanaal. Over de aanleg van een zonnepark ten zuiden van het AZC is nog geen besluit genomen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.