Kinderen krijgen boswachtersdiploma na paddenstoelenexcursie Sellingen

Foto: André Dümmer

SELLINGEN – Vanmiddag organiseerde Staatsbosbeheer Westerwolde voor jong en oud een paddenstoelenexcursie.

Samen met boswachter Staatsbosbeheer Flip Klatter en bioloog Erik Jongejan struinden de deelnemers in twee groepen het bos af op zoek naar paddenstoelen. Een van de bekendste en meest opvallende paddenstoel was de vliegenzwam, rood met witte stippen. Andere bekende paddenstoelen die ze tegen konden komen waren eekhoorntjesbrood, koraalzwammetje, aardappelbovist en stinkzwam. De boswachter vertelde wetenswaardigheden over deze pareltjes van de natuur.

De kinderen konden een vragenlijst invullen. Na afloop kregen ze een boswachtersdiploma.

Foto’s: André Dümmer

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.