Politie vraagt man die jonge meisjes in Appingedam onzedelijk benaderde zich te melden, anders publicatie van beelden in Opsporing Verzocht (update)

Foto: Hilvert Huizing (archieffoto)

APPINGEDAM – Op maandagmiddag 21 september zijn in Appingedam enkele jonge meisjes onzedelijk benaderd door een nog niet geïdentificeerde man. De politie heeft camerabeelden van de verdachte en toont deze dinsdagavond in Opsporing Verzocht, tenzij de verdachte zich voor die tijd meldt bij de politie.

De meisjes zijn benaderd tussen 14.00 uur in de middag en 18.30 uur in de avond. Dit gebeurde in de wijk Opwierde. De man werd onder andere gezien op de Mr. AT Voslaan en de Graaf Edzardstraat. De verdachte heeft een lichte huidskleur en op de beelden is te zien dat hij rookt. Op basis van getuigenverklaringen schat men de man tussen de 20 en 40 jaar oud, heeft hij een slank postuur en is hij vermoedelijk tussen de 1.70 m en 1.85 m lang. Op maandagmiddag 21 september zag hij er als volgt uit:

  • T-Shirt, groenig van kleur, met lichtere opdruk op de voorzijde
  • Korte donkere gekleurde broek tot op de knie
  • Donkere schoenen
  • Een zogenaamde Opa-pet (flatcap). Grijzig van kleur
  • Zonnebril op met donkere glazen
  • Koptelefoon om zijn nek hangend.
  • Donkere/zwarte rugzak

Politie en OM nemen deze zaak hoog op. Als de verdachte zich op dinsdagavond om 20:00 uur nog niet bij de politie heeft gemeld, worden de camerabeelden waarop hij herkenbaar in beeld is in Opsporing Verzocht uitgezonden.

Ben jij deze man? Meld je dan zo snel mogelijk, maar tenminste vóór dinsdagavond 6 oktober om 20.00 uur bij de politie, dan zullen de beelden niet worden vrijgegeven. Je kunt je melden bij een politiebureau of zelf 0800-6070 bellen.

Ook andere informatie die het onderzoeksteam verder kan helpen is van harte welkom. Denkt u te weten wie deze man is? Herkent u zijn signalement of heeft u misschien iets gehoord of gezien dat ons naar de verdachten kan leiden? Bel dan met de politie via de Opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000

Onderzoek

Eerder deelden we al informatie over dit onderzoek. Deze informatie is hier terug te lezen.

UPDATE: In de loop van dinsdagmiddag 6 oktober kwam het onderzoek in de zedenzaak in Appingedam in een stroomversnelling. De politie denkt snel te kunnen achterhalen wat de identiteit van de verdachte is en heeft daarom in overleg met het Openbaar Ministerie besloten de beelden niet te tonen in de uitzending van Opsporing Verzocht van 6 oktober. Mocht de doorbraak niet snel volgen, kunnen deze beelden alsnog worden gepubliceerd!

 

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.