Laatste kans: haal je dosis vitamine K!

Foto ingezonden door MOW
BELLINGWOLDE – De laatste week gaat in voor ‘Vitamine K, kunst waar je van opknapt.’ Ondanks de beperkingen die het coronavirus ons brengt, weten mensen de weg naar het MOW goed te vinden en verlieten al veel bezoekers vrolijk het pand. 

Sluiting vanwege expositiewissel
Het MOW maakt zich nu op voor de nieuwe exposities ‘Sporen’ en ‘GraasChoreografieën’ en sluit daarom van 19 oktober de deuren. Vanaf 1 november ben je weer welkom!  
Corona
Boek je bezoek
Vanaf 30 september moet je je bezoek aan het museum weer reserveren. Dat doe je simpel door via deze link een mail te sturen. Vermeld in je bericht wanneer je komt, we hanteren de volgende tijdvakken: Dinsdag tot en met vrijdag: van 11.00-13.00, van 13.00 tot 15.00 uur of van 15.00-17.00 uur. Zaterdag en zondag: van 13.00 tot 15.00 uur of van 15.00-17.00 uur. Zonder tegenbericht ben je welkom.  Over het algemeen blijven we ruim binnen de marges van het maximaal toegestane aantal personen.

Mondkapje? Graag!
Voor jouw en onze gezondheid volgen we -nog steeds- een speciaal protocol met maatregelen rond COVID-19. De belangrijkste hiervan zijn het betalen met pin en diverse richtinggevende maatregelen in het museum. Het MOW biedt mogelijkheden tot handenwassen en een ontsmettingspunt bij de ingang. Voel je je niet helemaal fit, blijf dan lekker thuis
Vanaf 1 november: ‘Sporen’ en ‘GraasChoreografieën’ 
Sporen
Kunstenaarscollectief 6kmperuur10mdiep verdiepte zich een jaar lang in de betekenis van sporen. Een programma van films, excursies, discussies, wandelingen en werkbesprekingen resulteerde in nieuw werk, dat samenkomt in de tentoonstelling ‘Sporen’

GraasChoreografieën
Gelijktijdig en naadloos aansluitend bij ‘Sporen’ zie je de expositie ‘GraasChoreografieën’, een presentatie van ongeveer 50 tekeningen en teksten, waarmee het duo PolakVanBekkum de verplaatsingen van grazende koeien in het Zwitserse Engadin-gebied en het Groningse Feerwerd vastlegden.

Welkomstactie
Vanwege de beperkingen die gelden in deze coronatijd zal er geen officiële opening zijn. Binnenkort ontvang je een uitnodiging waarin je alles leest over de exposities én de speciale welkomstactie voor de eerste bezoekers.
25 oktober: Flitslezing in het MOW
Het is de maand van de Groninger Geschiedenis!
Onderdeel van het programma zijn twee lezingen op zondagmiddag 25 oktober, in het MOW. Deze worden verzorgd door de Groninger Archieven en zijn online te volgen.

Meestervervalser
Redmer Alma verzorgt de eerste lezing. Hij vertelt het verhaal van de Ommelander jonker Johan Lewe tot Asinga. Die maakte rond 1600 een aantal valse oorkonden om er voordeel uit te halen. Sommige daarvan hebben als bronnen voor de Groninger geschiedschrijving gediend. In deze lezing hoor je waarom hij het deed en hoe hij uiteindelijk na 400 jaar tegen de lamp liep.  

Westerwolde
De tweede lezing wordt gehouden door Lieuwe Jongsma. Als het over Oost-Groningen gaat, denken mensen vaak aan Veendam of de Pekela’s. Als je nog verder naar het oosten gaat kom je weer in het westen uit: Westerwolde. Hoe komt het toch dat het meest oostelijke deel van onze provincie zo’n westelijke benaming heeft? In het westen waarvan ligt eigenlijk dat wold? Na deze lezing weet je hoe Westerwolde in Oost-Groningen terecht kwam.

Je hoeft je voor deze lezingen niet aan te melden. Alle informatie vind je op deze website


Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.