Knoalsters aangehouden op verdenking van brandstichting in shoarmazaak Nieuw-Buinen

Foto: Hilvert Huizing (archieffoto)

NIEUW-BUINEN, STADSKANAAL – Vanmorgen heeft de politie twee inwoners van Stadskanaal aangehouden.

Vannacht heeft korte tijd brand gewoed in een shoarmazaak aan het Noorderdiep in Nieuw-Buinen. De brandweer van Stadskanaal en Borger werden rond half één gealarmeerd. Binnen bleek een afvalbak in brand te staan. Het vuur greep al om zich heen. De zaak stond vol rook.

De brandweer wist door snel in te grijpen erger te voorkomen. Na de bluswerkzaamheden werd de zaak geventileerd. Onderzoek door de politie wees uit dat het vuur was aangestoken. Niemand raakte gewond.

Vanmorgen heeft de politie twee mannen van 24 en 52 uit Stadskanaal aangehouden. Zij worden verdacht van brandstichting bij de eetgelegenheid. Gisteravond vond in de shoarmazaak een ruzie plaats. Wat deze ruzie met de brandstichting te maken heeft wordt onderzocht. De twee mannen zitten vast en worden verhoord. Het onderzoek loopt.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.