Rabobank ging online verbinden in de Week van de Coöperatie

Foto: Rabobank

GRONINGEN, DRENTHE – Hoe kan je leden inspireren en ontmoetingen tot stand brengen? Een mooie uitdaging in deze tijd. De Rabobanken in Groningen en Drenthe stelden een online programma samen waarin dit mogelijk was: Rabo&Co live.

“Een professioneel online experiment, waar we tevreden op terug kunnen kijken. Elkaar écht ontmoeten geeft uiteraard meer dynamiek maar dit is een goed alternatief om onze leden in de Week van de Coöperatie te kunnen ontmoeten en te inspireren”, aldus Harry Scholte, directievoorzitter Rabobank Groninger Land

Dinsdagavond 6 oktober opende het online netwerkplein waar leden en medewerkers van Rabobank elkaar ontmoetten in een virtuele omgeving. Na een inleiding over de coöperatie konden drie verschillende workshops worden gevolgd: energieneutraal bouwen en wonen, innoveren voor en door ondernemers en het stimuleren van gebalanceerde en gezonde voeding. Na afloop konden bezoekers in een kleinere setting met elkaar verder praten aan een virtuele tafel.
“Ik ben onder de indruk. Mooie techniek, goede inhoud en een goed alternatief voor een fysiek evenement”, aldus één van de deelnemers.

In de week van 5 t/m 9 oktober vierde Rabobank de coöperatieve mentaliteit en het verschil dat ze samen met klanten en partners maakt op wereldwijde transities. Kijkers konden ervaren dat bijdragen aan een betere wereld in de eigen omgeving, heel dichtbij, kan beginnen. Nieuwsgierig en ook de verhalen horen van Jan Buining (Tasty Basics), Edward van der Meer (Campus Community Fund Groningen) Alex van Oost (Noordelijk Innovatieplatform Circulaire Economie Drenthe) Martin Hadderingh (Rabobank), Bert Leemhuis, Albert Jan Pol en Marjolein Lauret. De verschillende onderwerpen terugkijken kan via: https://youtu.be/Z8HLkQSblls https://youtu.be/9zDjUMtyz5Y en https://youtu.be/n0wNVez_1d4

Foto: Marcel Nieuwenweg (presentator RTV Noord ) interviewt de directievoorzitters Harry Scholte en Martin Eising.

Ingezonden door Annette Upperman Rabobank

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.