Brandweer naar uitslaande woningbrand Scheemda (foto-update)

Foto: Teunis Streunding

SCHEEMDA – Vanavond is brand uitgebroken bij een woning aan de Molenstraat in Scheemda.

De brandweer van Scheemda werd iets na half negen vanavond gealarmeerd voor een woningbrand aan de Molenstraat. Bij aankomst kwam er al rook uit de woning en was de brand bijna uitslaand. Een redvoertuig en tweede tankautopsuit van Winschoten en Zuidbroek gingen ook ter plaatse.

Omdat er mogelijk gevaar is voor uitbreiding is opgeschaald naar grote brand. Om genoeg water naar het pand te krijgen legt de brandweer slangen over de oude Rijksweg en komt het groot watertransport ter plaatse. Ook de brandweer van Zuidlaren, Hoogezand en Veendam gaan naar Scheemda. De straat is afgezet.

De brand woedt aan de achterzijde van de woning en breidt zich uit over het gehele pand. Er komt veel rook vrij. Advies van de brandweer: blijf uit de rook, bij rookoverlast sluit ramen en deuren en schakel eventuele ventilatiesystemen uit.

Update

Woningen aan het achtergelegen Molenpad worden ontruimd. Het pand kan als verloren worden beschouwd. De bewoners van omliggende woningen worden tijdelijk opgevangen. Rond elf uur werd het sein “brand meester” gegeven. Dat betekent niet dat de brand uit is. De brandweer is aan het nablussen. Daar komt nog steeds rook bij vrij. Samen met de gemeente onderzoeken ze of er asbest is vrijgekomen. Mocht dat zo zijn krijgt de omgeving een brief van de gemeente.

Update 2

Een kraan is ingezet om mee te helpen met nablussen. De Rijksweg is weer vrij en de eerste ploegen keren terug. De verwachting is dat de bewoners van omliggende panden vannacht naar huis kunnen. Voor de bewoners van het getroffen pand is vervangende woonruimte gezocht.

Foto’s: Teunis Streunding en Hemmo Kuiper

Video’s: Teunis Streunding

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.