Groningen en Drenthe naar niveau “ernstig”

Foto: Jan Glazenburg

GRONINGEN, DRENTHE – De provincies Groningen en Drenthe zijn op het coronadashboard van de Rijksoverheid veranderd van “zorgelijk” naar “ernstig” (niveau 3).

In alle regio’s en in alle leeftijdsgroepen neemt het aantal meldingen van COVID-19 verder toe. De afgelopen week zijn er 43.903 positief geteste personen door de GGD gemeld. Ruim 16.000 meer dan in de week daarvoor, een stijging van 60%. Het aantal meldingen van positief geteste personen toont nog geen stabilisatie. Het risiconiveau per regio kan ‘waakzaam’ (niveau 1), ‘zorgelijk’ (niveau 2), ‘ernstig’ (niveau 3), ‘zeer ernstig’ (niveau 4) zijn.

Ook in Groningen en Drenthe is het risiconiveau verhoogd naar “ernstig”. Het aantal besmette personen neemt toe. De kaarten laten zien van hoeveel mensen gisteren is gemeld dat ze positief getest zijn op COVID-19, per 100.000 inwoners. Dit zijn er bijvoorbeeld in de gemeente Westerwolde 35. Een regio gaat van “zorgelijk” naar “ernstig” als er in een week meer dan 150 positieve testuitslagen per 100.000 inwoners zijn, of als meer dan 10 procent van de afgenomen testen positief is.

Bron: Rijksoverheid

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.