Rokende puinhoop rest woning Scheemda

Foto: Hemmo Kuiper

SCHEEMDA – Van de woning die gisteravond aan de Molenstraat is slechts een rokende puinhoop over.

De brandweer van Scheemda werd gisteravond iets na half negen vanavond gealarmeerd voor een woningbrand aan de Molenstraat. Omdat er mogelijk gevaar was voor uitbreiding werd opgeschaald naar grote brand. Om genoeg water naar het pand te krijgen werden slangen over de oude Rijksweg gelegd en kwam het groot watertransport ter plaatse.

De brand woedde in een schuur aan de achterzijde van de woning en breidde zich uit over het gehele pand. Er kwam veel rook vrij. Woningen aan het achtergelegen Molenpad worden ontruimd. De bewoners werden tijdelijk opgevangen. Rond elf uur werd het sein “brand meester” gegeven en kon de brandweer beginnen met nablussen. Hierbij werd ook een kraan ingezet. Samen met de gemeente onderzoeken ze of er asbest is vrijgekomen. Mocht dat zo zijn krijgt de omgeving een brief van de gemeente.

De bewoners van de omliggende panden konden vannacht weer naar huis. Voor de bewoners van het getroffen pand is vervangende woonruimte gezocht.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Vanmorgen voerde brandweer Scheemda nacontrole uit bij de nog rokende puinhopen.

Klik HIER voor onze reportage van gisteren

Foto’s: Hemmo Kuiper

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.