Voormalig AZC De Grenshof gaat in de verkoop

Foto: Catharina Glazenburg

BELLINGWOLDE – De Grenshof in Bellingwolde komt te koop te staan.

De Grenshof in Bellingwolde zal niet meer dienst gaan doen als AZC. Het COA zet de gebouwen, ondanks het tekort aan opvangplekken voor asielzoekers, te koop.

Het COA heeft burgemeester Jaap Velema twee keer benaderd met het verzoek het voormalige AZC voor de derde keer te openen. Beide keren was het antwoord van de burgemeester: “nee”. De meeste gemeenteraadsleden staan achter het antwoord van de burgemeester. Zij vinden dat er met de maximaal 2.000 plaatsen voor mensen in de asielprocedure meer dan genoeg wordt gedaan door de gemeente Westerwolde.

De Grenshof deed jaren dienst als onderkomen voor mensen met een beperking. De bewoners werden halfweg de negentiger jaren ondergebracht bij andere instelling en het gebouw ging een aantal jaren dienst doen als AZC. In 2013 kwamen er opnieuw asielzoekers wonen. Er was plaats voor ruim 300 mensen. Het AZC werd in oktober 2017 gesloten. Sindsdien stond het gebouw nagenoeg leeg. Een aantal appartementen werd verhuurd als anti-kraak.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.