Aanvullende coronamaatregelen in Groninger bibliotheken

Foto: Catharina Glazenburg

PROVINCIE GRONINGEN – In de Groninger bibliotheken gelden de komende vier weken nieuwe, aanvullende maatregelen om coronabesmettingen te voorkomen. Hieronder lees je welke dat zijn: 

  • Er vinden per direct geen groepsactiviteiten plaats, alleen één op één activiteiten. Onze agenda wordt momenteel aangepast.  
  • Je kunt helaas even geen gebruikmaken van het koffieapparaat in de bibliotheek.
  • Reserveren vooraf is niet nodig. Bij binnenkomst krijg je een toegangsitem in de vorm van een kaartje. Bij vertrek lever je het kaartje weer in. Op deze manier kunnen we het maximum aantal bezoekers in de bibliotheek handhaven. Er zit geen tijdslimiet aan je bezoek, maar uiteraard bieden we graag iedereen de kans om een bezoek te brengen.
  • In de bibliotheek is het dragen van een mondkapje nog niet verplicht, maar wel zeer wenselijk.

Actuele openingstijden

Door de coronamaatregelen kunnen openingstijden van onze bibliotheken wijzigen. Bekijk daarom voor je bibliotheekbezoek altijd de actuele openingstijden.

Speciale bezorgservice voor risicogroepen

Voor mensen die tot de corona risicogroep behoren, is het misschien niet wenselijk of mogelijk om naar de bibliotheek te komen. Gelukkig hebben we een manier gevonden om deze groep toch van dienst te zijn. Met de bezorgservice blijft het toch mogelijk om boeken te lenen bij de meeste bibliotheken van Biblionet Groningen.

Bekijk hier het volledige overzicht met coronamaatregelen.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.