Deze kerstboom schittert over twee maanden op de Grote Markt

Foto: Jan Glazenburg

BELLINGWOLDE, GRONINGEN – Drie jaar geleden kwam hij uit Oude Pekela, vorig jaar uit Winschoten en dit jaar uit Bellingwolde; de kerstboom op de Grote Markt in Groningen.

In opdracht van Groningen City Club (GCC) zorgt Louis van der Tuin ieder jaar voor een kerstboom op de Grote Markt. Deze moet 20 – 25 meter hoog zijn en mooi vol in de takken zitten. Deze week vond hij, na een oproep via RTV Noord, zijn droom-boom in Bellingwolde. Hij had de keuze uit twintig bomen, maar deze in Bellingwolde is het meest geschikt. Dit heeft niet alleen met het uiterlijk van de boom te maken, maar ook met het feit hoe “gemakkelijk” de boom te verplaatsen is.

Ergens in het begin van december wordt de boom gekapt en met een telescoopkraan op een dieplader van de firma Wagenborg gelegd. Het kappen en het vervoer is voor de rekening van Groninger City Club; de eigenaar van de boom moet een kapvergunning aanvragen.

Voor het gemeentehuis op de Grote Markt wordt de boom in een drie meter diepe put geplaatst en door Louis van der Tuin van HL Promotions versierd met kerstballen en duizenden lampjes. De boom wordt vlak voor Oud en Nieuw weer verwijderd.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.