Gratis Plastic Soep les van waterschap Hunze en Aa’s

Photo by Ishan @seefromthesky on Unsplash

Door de uitbraak van het coronavirus zijn er minder mogelijkheden om gastlessen te verzorgen. Daarom heeft waterschap Hunze en Aa’s een digitale les ontwikkeld. De les is vooral geschikt voor de bovenbouw van de basisschool. Met een filmpje van DJ Spraakwater wil het schap de kinderen met een rolmodel het goede voorbeeld geven.

Gisteren werd de les gelanceerd via Café Martini op RTV Noord. De clip van DJ Spraakwater en H2A staat op de website van het waterschap én op YouTube.

Ook is er een lesbrief gemaakt met achtergrondinformatie over plastic soep. Deze leerstof is met verschillende werkvormen aan te bieden aan de kinderen.

Plastic soep is een actueel onderwerp dat bij veel kinderen tot de verbeelding spreekt. Kinderen zijn begaan met het lot van dieren en willen graag meewerken om dieren een plasticvrij leven te gunnen. Vandaar dat het waterschap deze gratis digitale les aanbiedt. Hunze en Aa’s heeft de opdracht om het oppervlaktewater schoon te houden. Daar hebben ze de hulp van iedereen bij nodig. Ook van kinderen.

Kijk op de website van het waterschap voor het complete, gratis, digitale lespakket.

De clip van DJ Spraakwater en H2A – Plastic is skir

Bron: waterschap Hunze en Aa’s

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.