Fietspad naar de Blauwe Loper krijgt vorm

Foto: Jan Doornkamp

WINSCHOTEN – Het fietspad dat Winschoten met de Blauwe Loper gaat verbinden begint vorm te krijgen.

In de nacht van vrijdag 2 op zaterdag 3 oktober is een 42 meter lang brugdeel van de Blauwe Loper boven de A7 geplaatst. Rond 22.00 uur ging de snelweg dicht en kon de opbouw van een grote hijskraan op de A7 beginnen. Met drie grote hijskranen werd het brugdeel van het ponton in het Winschoterdiep gehesen en vervolgens op zijn plek gelegd boven de A7.

Als het weer mee zit, vindt de volgende mijlpaal plaats op woensdag 21 oktober. Dan wordt het beweegbare brugdeel boven het Winschoterdiep geplaatst. Het beweegbare brugdeel/ponton van 93 ton staat al klaar bij machinefabriek Rusthoven te Groningen en zal morgen 20-10-2020 richting Winschoten varen/arriveren.

Als alles goed gaat, is de Blauwe Loper aan het eind van dit jaar of aan het begin van het nieuwe jaar helemaal af. De brug krijgt dan zijn nieuwe naam: de Pieter Smitbrug, vernoemd naar de in april 2018 overleden burgemeester van de gemeente Oldambt.

Vanaf het Stadspark wordt een fietspad aangelegd dat straks de verbinding vormt tussen de Blauwe Loper en Winschoten. Jan Doornkamp maakte onderstaande foto’s van de werkzaamheden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.