Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Weener

De politie heeft vanmorgen om tien uur op de Friesenstraße in Weener een 47 jarige bestuurder van een elektrische scooter aangehouden. De man viel op door zijn slingerend rijgedrag. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed verkeerde. Hij had 1,34 promille alcohol in zijn bloed. Daarnaast was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs. Ook werd een wapen bij hem aangetroffen.

Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Onderweg beledigde de man de agenten die hem daar naar toe brachten. Er zijn meerdere proces-verbalen opgemaakt.

Sögel

Tussen 9 en 23 oktober is ingebroken bij een woning aan de Torffehnsweg in Sögel. De verschillende ruimtes werden overhoop gehaald, maar voor zover bekend werd er niets gestolen.

Woensdagnacht is met geweld ingebroken bij twee containers van een supermarkt aan de Wahner Straße in Sögel. De buit bestond uit een partij adventskalenders en een barbecue.

Haren

Donderdagnacht is een poging tot inbraak gedaan bij een snackwagen die geparkeerd stond aan de Marienstraße in Haren. Het is de daders niet gelukt in de wagen te komen. De politie is op zoek naar getuigen.

Papenburg

Dinsdagochtend is een medeweggebruiker om half zeven op de Splitting rechts in Papenburg tijdens het rijden tegen een buitenspiegel van een grijze Citroën gereden. De spiegel raakte daarbij beschadigd. De veroorzaker is doorgereden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.