Online Sinterklaasquiz voor kinderen in Stadskanaal groot succes!

Foto: André Dümmer

STADSKANAAL – Sinterklaas is weer in het land. Vlak nadat Sinterklaas in Zwalk met veel kinderen burgemeesters sprak, was de Sint tot grote vreugde van de winkeliers van Centrum Stadskanaal, op tijd in Stadskanaal.  Zij organiseerden daarom een spectaculaire online Sinterklaasquiz waar alle kinderen van de basisschool aan mee konden doen

Op initiatief van Centrum Stadskanaal en in samenwerking met Vandebond, kwam Sinterklaas via een livestream  bij alle kinderen thuis

Samen met  de ReporterPieten en een echte SidekickPiet, kon de Sint de kinderen tijdens een speciale live-uitzending toe spreken en leuke vragen stellen met behulp van de Quizapp Kahoot.

Er waren  tientallen mooie prijzen waren te winnen, die beschikbaar gesteld werden door de plaatselijke winkeliers. Duizenden kijkers en maar liefst 250 kinderen deden online mee aan de quiz!

Prijzen winnen.

De hoofdprijs, een nachtje slapen op de echte Sinterklaas-Pakjesboot en ’s morgens een lekker Pietenontbijt, werd Sinterklaas aangeboden door Ervaar-Water. Deze prijs ging naar Zoë van Broekhoven, die samen met haar ouders en broer op de boot mag komen slapen. Het bordspel 30 Seconds ging naar Tobias Kunst en Jari Oudshoorn won het spel Party & Co. 

Kinderen die kans willen maken op de extra prijzen, kunnen de kleurplaat inlevren bij Intertoys in Stadskanaal. De kleurplaat is te vinden op www.vandebond.nl/sinterklaas. De kinderen maken dan kans op de spellen Speed Cups en Uno Junior of  wel 50 Happy Meals van de McDonalds in Stadskanaal! 

Via  www.vandebond.nl/sinterklaas is de uitzending nog eens terug te kijken. 

Ingezonden door: Paulo Cardoso

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.