Brug tussen Winschoten en Blauwestad is geslagen (update)

Foto: Mazzelmoaze

WINSCHOTEN, BLAUWESTAD – Vandaag zijn de laatste delen van de Blauwe Loper geplaatst.

Vanuit de lucht is goed te zien hoe de 800 meter lange fietsbrug, die Winschoten en Blauwestad met elkaar verbindt, er nu uit ziet. Vandaag is het laatste deel geplaatst.

Deze langste fiets- en voetgangersbrug in Europa zal na de opening de Pieter Smitbrug gaan heten. De brug wordt vernoemd naar wijlen burgemeester Pieter Smit, die op 10 april 2018 op 54 jarige leeftijd plotseling overleed aan een hartstilstand.

Update: In tegenstelling tot eerdere berichten zal de opening niet in december maar begin februari plaats vinden. De aannemer heeft meer tijd nodig om alle elektriciteitsvoorzieningen aan te leggen. Dat heeft te maken met corona; de kelder waar de elektra in ligt is vrij klein en daarom kunnen er niet zoveel medewerkers tegelijk in.

De brug, die bestaat uit 4 gecombineerde bruggen over onder anderen de A7 en het Winschoterdiep, is gemaakt van duurzaam hout uit Gabon, Centraal Afrika en is 24 meter lang, 6 meter breed en 4,5 meter hoog. Het gedeelte boven het Winschoterdiep is beweegbaar. Voor de scheepvaart is de vrije doorvaartbreedte 14 meter. De ontwerper is architect Nol Molenaar.

Foto’s: Mazzelmoaze

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.