Geef een stukje Groninger geschiedenis cadeau!

Foto: Catharina Glazenburg

SCHEEMDA – Het Cultuurhistorisch Centrum Oldambt heeft een zeer gevarieerde reeks publicaties over de Oldambtster geschiedenis uitgegeven. Vele daarvan zijn nog bij het centrum op de tijdelijke locatie in Scheemda op voorraad. Op de website CHCOLDAMBT.NL vindt u alle publicaties met daarbij vermeld of en waar deze verkrijgbaar zijn. Met uw keuze voor een van deze publicaties, steunt u ook het toekomstige werk voor het Oldambtster erfgoed!

Wat denkt u van de dvd In de voetsporen van Ol Graitje? Hierop reist oud-journalist Cees Stolk langs de sporen en verhalen van de oude stoomtramlijn die Ter Apel met Delfzijl verbond. Ook verschillende titels van de populaire Oldambtster Historische Reeks zijn nog verkrijgbaar. Een aanrader is het dit jaar verschenen Luisteren naar het land, over leven en gedichten van de ‘Oostwolmer’ boer Derk Sibolt Hovinga. Op de bijbehorende cd hebben muzikanten uit de regio een aantal van zijn gedichten op eigen wijze op muziek gezet!

U kunt de publicaties zelf afhalen (contante betaling) op woensdag of donderdag tussen 10 en 17 uur. U krijgt dan altijd de publicatie Oldambtster Vrouwen cadeau. U vindt het CHC aan de achterzijde van het voormalige gemeentehuis van Scheemda, Esbörgstraat 1.

Ingezonden

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.