Verdachten woningoverval Papengang Groningen aangehouden

Foto: Hilvert Huizing (archieffoto)

GRONINGEN – Vandaag zijn alle vier de verdachten van de woningoverval aan de Papengang in Groningen aangehouden.

Het gaat om een 27-jarige man uit Farmsum, een 26-jarige man uit Ten Post en twee mannen uit Groningen van 22 en 26 jaar. Deze vier mannen zitten vast en zullen worden verhoord. Het onderzoek is in volle gang.

Wat was er gebeurd?

Drie mannen vielen deze zomer op vrijdagavond 19 juni aan de Papengang in Groningen een woning binnen. Ze bedreigden de twee aanwezige jongens met messen en een knuppel en sloopten een Playstation en een glazen tafel en gingen er met een mobiele telefoon en geld vandoor.

De mannen die zeer waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de overval, zijn eerder die avond gefilmd door een bewakingscamera op de Oosterstraat. Een uur voor de overval, rond 21:30 uur, stonden deze verdachten aan het begin van de Papengang. In het programma Opsporing Verzocht werden dinsdagavond de beelden getoond. Hierop was ook te zien dat de mannen lange tijd met z’n vieren waren. Mogelijk had één van hen tijdens de overval op de uitkijk gestaan.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.