Automobilist slaat op de vlucht voor politie

Foto: Teunis Streunding (archieffoto)

OUDE PEKELA, WINSCHOTEN – Vannacht ging een automobilist er met hoge snelheid vandoor toen de politie hem een stopteken gaf.

Vannacht gaven agenten op de Winschoterweg een bestuurder van een auto een stopteken. Hij weigerde te stoppen en ging er vervolgens met hoge snelheid vandoor. Tijdens zijn rit maakte hij diverse verkeersovertredingen.

Onderweg raakte het voertuig een stoeprand, maar ook dit stopte hem niet. Aangekomen in Winschoten nam de bestuurder vermoedelijk een verkeerde afslag, waardoor hij bij een sloot uitkwam. Hier bracht hij de auto tot stilstand en vluchtte te voet verder. De auto stond nog in de versnelling en rolde in de sloot.

Na een korte achtervolging werd de bestuurder aangehouden. Het bleek dat zijn rijbewijs eerder ongeldig was verklaard. Tevens wordt hij van het rijden onder invloed van drugs en/of alcohol verdacht.

Er wordt proces verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed, rijden terwijl het rijbewijs ongeldig is verklaard en de overige verkeersovertredingen.

Bron: Politie Ommelanden Midden

https://www.facebook.com/POLOmmelandenMidden/photos/a.1445770179071398/2697995207182216/

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.