David Stolk signeert zijn boek: Scheids! Hoe lang nog? bij boekhandel Bruna Nieborg (foto-update)

Foto: Frans Stegeman

WINSCHOTEN – Vandaag signeerde David Stolk zijn boek: Scheids! Hoe lang nog?

Bij boekhandel Bruna Nieborg in Winschoten signeerde David Stolk vandaag zijn boek: Scheids! Hoe lang nog? Het is een boek over het amateurvoetbal in Oldambt. Hans Nijland, oud-directeur van FC Groningen, nam het eerste boek in ontvangst. Hij overhandigde op zijn beurt de nieuwe seizoen gids aan David.

David Stolk beschrijft in zijn boek het wel en wee van de dertien voetbalclubs die Oldambt rijk is. Hij kreeg daarbij hulp van Gert Meulman. Bekende profvoetballers uit de regio, zoals: Marnix Kolder, Gerard Wiekens en Dick Lukkien komen in het boek voorbij en er zijn bijdrages van anderen: oud-voetballer: Jan Mulder, Marcel van Roosmalen van het NRC Handelsblad en Diederik Nomden van The Analogues.

David doet normaal gesproken wekelijks verslag voor Ommelander Courant en Twee Nul. Volgens hem ligt bij de amateurclubs de humor op het veld, waar iedereen gelijk is, ongeacht zijn afkomst of maatschappelijke status. Hij beschrijft diverse anekdotes, het gescheld op de scheids, het commentaar langs de lijn en de geur van zweetvoeten in de kleedkamers en de gehaktballen uit de kantine.

Het 140 pagina’s dikke boek met tientallen foto’s is een uitgave van Uitgeverij Nieborg te Winschoten.

Foto’s: Hemmo Kuiper en Frans Stegeman

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.