Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Meppen

Gisteravond is tussen half negen en kwart voor tien ingebroken bij een kelderruimte aan de Mühlenstraße in Meppen. Daar werd een vouwfiets ter waarde van zo’n 600 euro buitgemaakt.

Donderdagochtend is op de parkeerplaats van een bouwmarkt aan de Fürstenbergstraße in Meppen een geparkeerde VW Sports aangereden. Dit gebeurde tussen 09.15 en 10.00 uur. De veroorzaker ging er vandoor.

Papenburg

Donderdagnacht is een poging tot inbraak gedaan bij een cafetaria aan de Splitting rechts in Papenburg. Er werd met geweld geprobeerd de achterdeur open te krijgen. Toen dit niet lukte gingen de daders er vandoor. De toegebrachte schade wordt op 1.500 euro geschat.

Haren

Een onbekende groep jongeren heeft gisteravond op het sportterrein van SV Erika-Altenberge meerdere vernielingen gepleegd. Zo werd rond zeven uur een poging gedaan om op de tribune een oude fiets in brand te steken. Toen de gewaarschuwde politie ter plaatse kwam sloeg de groep op de vlucht. De aangerichte schade wordt op meerdere honderden euro’s geschat.

Gistermiddag is rond vijf uur op de parkeerplaats van de Edeka aan de Birkenweg in Haren een zwarte VW Touran aangereden. De veroorzaker reed in een grijze Daimler. Hij/zij is doorgereden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.