Eindstand huiskamerquiz v.v. Westerwolde bekend

Foto ingezonden door HJ Pleiter

VLAGTWEDDE – De eindstand van de huiskamerquiz van de v.v. Westerwolde is bekend.

Na vijf weken quizzen kon afgelopen zaterdag de eindstand van de tweede “HUISKAMERQUIZ”, georganiseerd door de activiteitencommissie van de v.v. Westerwolde, worden opgemaakt. Tot en met vrijdag 18 december konden de antwoorden van de vijfde en tevens laatste ronde nog worden ingestuurd, wat uiteindelijk door 26 van de oorspronkelijk 37 deelnemers gebeurde.

Uit de eindstand blijkt dat Thorben Hulsman, Rik Meendering en Robbert Pleiter in deze vijf ronden evenveel punten scoorden en dus ex aequo op de eerste plaats eindigden. Alle drie wisten ze 71 van de 74 vragen (opdrachten) goed te beantwoorden. Een kleine felicitatie voor hen is dan ook op z’n plaats, maar komende woensdag (23 december) zullen we pas echt weten wie kampioen van deze tweede “HUISKAMERQUIZ” wordt en dus het mooie levensmiddelenpakket in de wacht sleept. Die avond spelen zij namelijk de finalevraag van de quiz.

Weekwinnaar van vraag 5 is Dela Nijenhuis geworden. Zij was een van de dertien deelnemers die alle antwoorden goed had in deze laatste ronde en na loting dus de gelukkige winnaar van de weekprijs werd.
De antwoorden van ronde vijf zijn:

 1. Ove (Kindvall)                                   
 2. Ecuador                                                        
 3. Riemer (van der Velde)                                            
 4. (Marten) Toonder                                                    
 5. Stedum                                                         
 6. (Jos) Roossien                                               
 7. Esther (Verhoef)                                           
 8. Reuzenpanda (Panda(beer) is ook goed gerekend, alleen kreeg je dan niet de goede letter voor het te vormen woord)                            
 9. Tao (Geoghan Hart)                                                    
 10. Nieuw Statenzijl
 11. Paesens – Moddergat (vergelijkbaar Hoogezand-Sappemeer)
 12. Ids (Postma)

Het te puzzelen woord moest worden: S P O R T T E R R E I N
Graag wil de activiteitencommissie van de v.v. Westerwolde iedereen hartelijk bedanken voor haar of zijn deelname aan deze quiz. De commissie hoopt dat de deelnemers op deze manier een mooi tijdverdrijf in deze aparte periode hebben gehad. Wie weet komt er nog eens een vervolg op deze quiz. Maar de commissie hoopt vooral dat er in de toekomst weer activiteiten in de kantine kunnen worden ontplooid, waarvan dan de “KANTINEQUIZ” vast en zeker een onderdeel zal zijn.

Ingezonden door: HJ Pleiter

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.