Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Bunde

Woensdagmiddag controleerde de politie om 12.25 uur op de Bahnhofstraße in Bunde een 47 jarige automobilist. Uit een speekselproef bleek dat de inwoner van Bunde onder invloed van verdovende middelen verkeerde. Er wordt proces-verbaal opgemaakt. De man kreeg een rijverbod opgelegd.

Sögel

Aan de Pfarrer-Wolters-Ring in Sögel is vanmorgen om half zes brand ontstaan in de helft van een twee-onder-een-kap woning. Er raakte niemand gewond. De keuken brandde volledig uit. Het vuur werd geblust door de brandweer van Sögel, die met vijf voertuigen en 20 brandweerlieden ter plaatse kwam. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Lathen

Tussen 23 en 31 december is op de parkeerplaats achter een bank aan de Bahnhofstraße in Lathen een bedrijfswagen aangereden. Er ontstond voor 3.000 euro schade.

Rhede

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken bij een in aanbouw zijnde woning aan de Seestraße in Rhede. Er werd gereedschap en bouwmateriaal gestolen. De schade bedraagt 10.000 euro.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.