Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland (update met foto’s)

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Dörpen

Donderdagnacht is een poging tot inbraak geweest bij een aanhanger met daarin gekoelde dranken. De aanhanger stond langs de B70 bij Dörpen geparkeerd. De daders hebben meerdere scharnieren beschadigd. Er werd niets buitgemaakt. De schade bedraagt 500 euro.

Niederlangen

In de oudejaarsnacht is aan de Hauptstraße in Niederlangen een brievenbus opengebroken. Het is niet bekend of er post is meegenomen. De schade is gering.

Papenburg

Vanmorgen ontdekten voorbijgangers rond half acht dat er brand was op het museumschip “Friederike von Papenburg”. Het vuur woedde onder het dek aan de voorkant van het schip. Het werd geblust door de brandweer van Papenburg en Aschendorf. De brand richtte grote schade aan. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak er van.

Meppen

Gistermorgen ontdekten agenten in een surveillanceauto om 04.20 uur dat op de parkeerplaats aan de Lingener Straße in Meppen een auto in brand stond. Het vuur werd met twee bluswagens van de brandweer van Meppen geblust. De auto kan als verloren worden beschouwd. Er wordt onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand.

Weener (update)

Vanmorgen heeft de brandweer om 03.38 uur negen mensen uit een appartementencomplex aan de Haagstiege in Weener geëvacueerd. Dit nadat een koolmonoxidemeter afging. Een 45 jarige vrouw en een 52 jarige man werden ter observatie naar het ziekenhuis in Leer gebracht. Zij waren bewusteloos in de woning aangetroffen.

De brandweer ging met ademluchtapparatuur het gebouw binnen om de overige bewoners te waarschuwen. Zij werden naar buiten begeleid. Bij sommige appartementen moesten de deuren met geweld worden geopend. Ook huisdieren werden uit de appartementen gehaald.

Het gebouw ging voor onderzoek op slot. Gas en elektriciteit werden afgesloten. De overige bewoners werden, nadat zij medisch waren onderzocht, ondergebracht bij buren, vrienden en familie.

Foto’s: Kotulla (Feuerwehr); Bruns (Feuerwehr) Text: Bruns (Feuerwehr Weener)

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.