Nog enkele exemplaren boek Polderverhalen, 250 jaar Oostwolderpolder in woord en beeld beschikbaar

Foto: Tabe Jorritsma

OOSTWOLD – Er zijn nog enkele exemplaren van het boek Polderverhalen, 250 jaar Oostwolderpolder in woord en beeld beschikbaar.

Op 25 november werd het eerste exemplaar van het boek Polderverhalen, 250 jaar Oostwolderpolder in woord en beeld, 1769-2019 aangeboden aan burgemeester Cora Yfke Sikkema van de gemeente Oldambt. Het boek, dat is verschenen bij gelegenheid van het 250-jarig bestaan van de Oostwolderpolder, beschrijft in 70 pagina’s het ontstaan en de geschiedenis van de Oostwolderpolder.

Speciale aandacht krijgt Lutje Loug, de buurtschap die ooit de “dienstenkern” voor de boeren in de Dollardpolders vormde met een smid, molen, kruidenier, café, stelmakerij en een school.

Ook de Tweede Wereldoorlog in de polder en de stoomtram Ol Grait komen aan bod. Verhalen worden afgewisseld met veel foto’s die een goed beeld geven van het landleven in deze Dollardpolder in het verleden en heden ten dage.

Tot 15 oktober konden belangstellenden al bij voorintekening het boek reserveren en toen bleek al dat de belangstelling groot was. Bestellingen kwamen uit het hele land: van Rotterdam tot Assen, van Berkel en Rodenrijs tot Termunten en van Den Haag en Utrecht tot Leeuwarden.

Sinds 25 november werden de boeken verstuurd en liep het aantal bestellingen op tot bijna 450. Het boek is een uitgave van het Comité 250 jaar Oostwolderpolder en de redactie mocht zich verheugen in uitsluitend positieve en enthousiaste reacties. Het comité kijkt terug op een geslaagd project dat de Oostwolderpolder en Lutje Loug definitief op de kaart heeft gezet.

Er zijn nog enkele exemplaren beschikbaar. Klik HIER voor meer informatie.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.