Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Rhede

Gisteravond is om zeven uur bij een ongeval op de Heinz-Meyer-Weg in Rhede een 34 jarige automobiliste levensgevaarlijk gewond geraakt. Het slachtoffer kwam door onbekende oorzaak in de linker berm terecht en botste daar tegen een boom. Ze raakte bekneld en moest door de brandweer van Rhede uit haar auto bevrijd worden.

Lathen

Tussen maandag en vandaag zijn van een geparkeerde Chevrolet de moeren van het linker voorwiel losgedraaid. De auto stond geparkeerd op de parkeerplaats van een appartementencomplex aan de Großer Esch in Lathen. De eigenaar merkte kort na het wegrijden dat er iets niet klopte en zette de auto aan de kant. Er gebeurden geen ongelukken.

Aschendorf

Na een tip heeft de politie van Papenburg gistermiddag om half vier een einde gemaakt aan een religieuze bijeenkomst van 15 personen. De deelnemers, die tussen 53 en 81 jaar oud waren, kwamen samen in een woonkamer aan de Hüntestraße in Aschendorf om samen te bidden. (zie foto) Op het moment dat de politie de woonkamer binnentrad was de pastoor aan het preken. De gelovigen zaten dicht bij elkaar en droegen geen mondkapjes.

De pastoor nam, voordat zijn personalia opgenomen konden worden, de benen. Van de overige deelnemers zijn wel de gegevens genoteerd. Zij kunnen binnenkort een boete in de brievenbus verwachten. De politie is een onderzoek gestart om achter de gegevens van de pastoor te komen.

B70

Gistermiddag vond op de B70 (Papenburger Straße), vlakbij de brug over de Leda, een ongeval tussen drie auto’s plaats. (zie foto’s brandweer leer) Het ongeval gebeurde toen een auto met aanhanger, bestuurd door een 54 jarige inwoner van Neubörger, begon te slingeren. Hij kwam in een bocht op de linker weghelft terecht en belandde vervolgens in de linker berm. Een tegemoetkomende 43 jarige automobilist uit Norden kon de auto met aanhanger op een haar na ontwijken. Een 43 jarige man uit Ostrhauderfehn had minder geluk en botste tegen de auto met aanhanger. Hierdoor belandde de aanhanger op de zijkant.

Na de aanrijding werd de brandweer gealarmeerd, omdat men dacht dat een van de wagens in brand stond. Dat bleek niet het geval te zijn; de “rook” kwam uit de airbags.

Bij het ongeval raakte niemand van de in totaal vier inzittenden, waaronder een kind, gewond. De weg is een korte tijd volledig afgesloten geweest, zodat de betrokken voertuigen veilig gesteld konden worden. Vervolgens werd het verkeer over één rijstrook geleid.

De politie onderzoekt of het ongeval veroorzaakt werd door een te hoge snelheid van de auto met aanhanger.

Foto’s: Feuerwehr Landkreis Leer en Polizeiinspektion Emsland/Grafschaft Bentheim

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.