Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Haren

Tussen dinsdag en woensdag zijn aan de Adenauer Straße in Haren aan een geparkeerde personenauto vernielingen gepleegd. Van de wagen werd de achterruit ingeslagen. Er werd niets gestolen.

Meppen

Onbekenden hebben tussen dinsdag en woensdag bij een gebouw van de Volkshochschule aan de Vogelpohlstraße ingebroken. De daders beschadigden een raam en drongen door naar de meubelafdeling. Voor zover men kan nagaan is er niets gestolen.

Papenburg

De politie zoekt getuigen van de brand op 2 januari op het museumschip “Friederike von Papenburg”. Een getuige zag ’s morgens rond half acht dat onder het dek aan de voorkant van het schip, dat afgemeerd ligt langs het Hauptkanal rechts in Papenburg, brand woedde. Het vuur werd door de brandweer van Aschendorf en Papenburg bestreden. De schade wordt geschat tussen de drie en vier ton.

Specialisten hebben onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Dit is tot op heden nog niet vastgesteld. De politie sluit brandstichting niet uit en roept getuigen op zich te melden. Daarbij zijn ze speciaal op zoek naar twee jongeren die zich op 1 januari tussen 23.00 en 23.45 uur in de buurt van het schip hebben opgehouden.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.