De Kern met Pit dag is anders dan anders dit jaar

REGIO – Vanwege corona is de Kern met Pit dag anders dan anders dit jaar.

Kern met Pit is een initiatief van de KNHM ( Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij ). Het daagt mensen uit om hun droom voor de buurt binnen een jaar te realiseren. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk.

Binnen een jaar klaar? Dat is 1.000 euro voor de pot!
Buurtbewoners die een idee hebben om hun leefomgeving te verbeteren kunnen zich inschrijven, maar er gaat wel een selectie aan vooraf. Om mee te doen aan Kern met Pit, moet je samenwerken met dorps- of buurtgenoten. Je groep bestaat dus bijvoorbeeld uit mensen die in één buurt, wijk of dorp wonen of die op een andere manier een samenhangende groep vormen, zoals ouders van kinderen van een school of leden van een sportvereniging. Er moet dus een zekerheid zijn dat het initiatief draagvlak heeft in de eigen omgeving.

Als het lukt om binnen een jaar het project te realiseren, ontvang je het predicaat Kern met Pit én 1.000 euro. Maar er is meer! Per provincie wordt een trofeewinnaar gekozen. Deze twaalf trofeewinnaars dingen weer mee naar de Gouden Pit ter waarde van maar liefst 3.000 euro.

Virtuele Kern met pit dag 23 januari

Dit jaar is de Kern met Pit dag op 23 januari. Maar zoals zoveel is alles natuurlijk een beetje anders. Sommige provincies organiseren een online bijeenkomst, anderen maken met alle projecten een afspraak om persoonlijk langs te gaan.

Vanaf 4 januari kan er gestemd worden op het favoriete Kern met Pit project! Deze stemmen tellen voor 50% mee in de beoordeling voor de provinciale trofeewinnaars! Stemmen kan tot en met 20 januari. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de Kern met Pit-dag op 23 januari.

In de provincie Groningen doet onder anderen Ruilwinkel ’t Puntje aan de Anjerstraat in Musselkanaal mee. Het is een onderdeel van het project Levendig Musselkanaal. De ruilwinkel biedt mensen met een kleine beurs extra hulp en geeft nog goede voorwerpen een nieuwe bestemming.

De overige projecten zijn hier te vinden. Klik op kaart om ze per provincie te zien.

Stemmen kunt u HIER.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.