Veertien gedetineerden P.I. Ter Apel besmet met coronavirus

Foto: Catharina Glazenburg

TER APEL – In de Penitentiaire Inrichting Ter Apel zijn veertien gedetineerden en is een aantal medewerkers besmet met het coronavirus.

De Penitentiaire Inrichting (PI) Ter Apel bestaat uit één locatie, met een capaciteit voor 434 gedetineerden. Het is een VRIS-inrichting. VRIS staat voor vreemdelingen in strafrecht. De personen die in Ter Apel in detentie zitten, hebben een strafbaar feit gepleegd. Ze zijn hiervoor door de rechter veroordeeld en verblijven illegaal in Nederland (of zijn na hun misdrijf ongewenst verklaard). In samenwerking met de Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V) worden de vreemdelingen tijdens de detentie voorbereid op een terugkeer naar hun land van herkomst.

Veertien gedetineerden zouden naar verluidt zijn besmet met het coronavirus. Ze zitten in quarantaine en mogen hun cel niet uit om mee te doen aan groepsactiviteiten. Ook een aantal personeelsleden is besmet.

Ynste Koenen, bestuurder FNV Justitie en Veiligheid spreekt op Twitter over in totaal 25 besmettingen. Hij roept de directie op tot maatregelen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.