Bouw nieuw Turks restaurant Vlagtwedde van start

Foto: Bé Eelsing

VLAGTWEDDE – In Vlagtwedde is begin januari de bouw van het nieuwe Turkse restaurant van start gegaan.

Op 15 mei 2020 ging het Turks restaurant De Sultan aan de Wilhelminastraat in Vlagtwedde in vlammen op. Wat begon als een keukenbrand breidde zich uit over het hele gebouw, inclusief de boven het restaurant gelegen woningen.

Zowel de eigenaars, de bewoners van de appartementen als inwoners van Vlagtwedde en omgeving waren hevig aangeslagen door de brand. Maar de eigenaars gingen niet bij de pakken neer zitten. Mede door een doneeractie, waarbij ruim 14.000 werd ingezameld, konden ze in het voormalige pand van Van Hoorn aan de Wilhelminasingel een tijdelijk restaurant met terras openen.

Begin deze maand zijn de bouwwerkzaamheden op de oude locatie gestart. Op de plaats waar nu nog een groot gapend gat is zal door bouwbedrijf Vieregge – Wilts een nieuw restaurant worden gebouwd. Momenteel wordt de fundering en kelder uitgegraven.

Het nieuwe restaurant komt verder naar achteren te staan. De voorgevel zal vrijwel identiek aan het afgebrande pand worden. Verder is de indeling ongeveer net zo als in het oude gebouw; het zaaltje wordt wel een aantal vierkante meters groter. Voor het restaurant komt een terras van bijna 6 bij ongeveer 11 meter. Boven het restaurant verrijzen weer twee appartementen.

Als alles volgens planning verloopt zijn de bouwwerkzaamheden in het laatste gedeelte van september gereed. Daarna moet de boel nog worden ingericht. Het is de bedoeling dat het nieuwe restaurant in ieder geval met de kerstdagen weer open is.

Foto’s: Bé Eelsing

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.