Veel inwoners van Westerwolde blijven PMD scheiden

Foto: Mazzelmoaze

BLIJHAM – Zo te zien blijven veel inwoners van Westerwolde hun afval scheiden.

Inwoners van Westerwolde blijven zo te zien hun afval scheiden. De PMD container in Blijham zit barstens vol en er staan volle zakken met PMD afval omheen. Vorige week werden soortgelijke taferelen ook al vanuit Bellingwolde gemeld.

Er is inmiddels bij afvalverwerker Omrin melding gemaakt van de volle containers.

Update

Volgens de gemeente worden de containers één keer in de week geleegd, op woensdag. Medewerkers van Afeer verzamelen door de weeks de zakken pmd die naast de volle containers staan, aldus de gemeente. Op zaterdag worden de zakken door medewerkers van de gemeente opgehaald. Wethouder Henk van der Goot zegt verrast te zijn over de hoeveelheid pmd die door de inwoners van Westerwolde wordt aangeboden. Er wordt gekeken of er grotere containers geplaatst moeten worden. Dit brengt dan wel extra kosten met zich mee.

Foto’s: Mazzelmoaze

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.