Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is vanaf heden weer om 20:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

Bé Schollema Beste Bestuurder van een kleine gemeente

Foto: Catharina Glazenburg

MIDDELSTUM, PEKELA – Bé Schollema, voormalig wethouder van de gemeente Loppersum, mag zich met trots de Beste Bestuurder van een kleine van een gemeente noemen.

Vanmiddag vond in Rotterdam Kompas 2021 plaats. Een vast onderdeel op het programma van dit nieuwjaarsevenement van Binnenlands Bestuur is de bekendmaking van de uitslag van de verkiezing Beste Bestuurder.

Lokale en regionale volksvertegenwoordigers, bestuurders, secretarissen en griffiers maakten een selectie in twee rondes. In de eerste ronde gaven zij aan wie zij vonden uitblinken in het afgelopen jaar en waarom. In de tweede ronde bepaalde het publiek wie van de genomineerden de beste bestuurder is.

Vanuit elke provincie werd één kandidaat voor de de titel Beste Lokale Bestuurder genomineerd. Stemmers konden kiezen uit 12 kandidaten. De dertiende kandidaat was een waterschapsbestuurder.

In de provincie Groningen werd Bé Schollema genomineerd in de categorie ‘kleine gemeente’ en Johan Hamster voor de titel Beste Lokale Bestuurder. Beide Groningers zijn de winnaar in hun categorie.

Bé Schollema wordt door de invullers omgeschreven als betrokken en toegankelijk. Ook zijn stemmers prijzen hem om deze eigenschappen. ‘Hij neemt de tijd voor je en zette zich 100% in voor de gemeente Loppersum’, zo licht een van de stemmers toe. In 2021 zal hij dit overigens niet meer kunnen doen: de gemeente Loppersum is per 1 januari opgeheven vanwege een fusie met de gemeenten Appingedam en Delfzijl. Hij is nu beoogd wethouder voor de PvdA in de gemeente Pekela.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.