Mededeling over de RadioBingo

De Radiobingo is zolang de avondklok van kracht is vanaf 18:00 uur! De kaartjes zijn te koop bij de bekende verkooppunten.

Korte politieberichten uit de grensstreek Duitsland

Foto: Catharina Glazenburg

DUITSLAND – Hieronder vindt u politieberichten uit de Duitse grensstreek. Was u getuige van een van deze zaken, neem dan contact op met de politie.

Neurhede

Gisteravond heeft de grenspolitie een 31 jarige man aangehouden. De man was rond kwart voor zeven de grens gepasseerd. Hij werd in Neurhede ter controle aangehouden. Daar bleek dat hij in opdracht van de rechtbank in Bielefeld werd gezocht. Hij was in 2017 veroordeeld voor twee keer ernstige mishandeling en vernieling. Hij kreeg een gevangenisstraf van twee jaar en zes maanden opgelegd. Hiervan moet hij na aftrek van zijn voorarrest nog 182 dagen zitten.

De man is overgedragen aan de Bundespolizei in Bunde en vervolgens naar een justitiële inrichting gebracht.

Bunde

Gisteravond kwam een Nederlandse bestuurder van een bestelauto om 22.30 uur zonder benzine te zitten. Hij verliet de A280, richting de grensovergang, en parkeerde zijn auto bij een bouwplaats ter hoogte van de afslag Bunde-West. Een getuige vertrouwde de zaak niet en belde de politie.

De 47 jarige Nederlander verklaarde dat hij onbedoeld de grens was gepasseerd toen hij vanuit Groningen over de A7 reed. De man verkeerde onder invloed van alcohol. Een blaastest wees uit dat hij 1.07 promille alcohol in zijn bloed had. Daarnaast had de man verdovende middelen gebruikt. Hij had ook een kleine hoeveelheid op zak.

Hij kreeg een rijontzegging en werd meegenomen naar een politiebureau, waar een bloedproef werd genomen.

Papenburg

Maandagochtend zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt naar een woning in de Gutshofstraße in Papenburg. Een 33 jarige vrouw belde om half acht het noodnummer. Ze vertelde dat ze door een 56 jarige man was verwond. Ook dreigde hij propaangas te zullen aansteken, zodat er een explosie zou ontstaan, aldus de vrouw.

Zes dienstauto’s en de brandweer van Papenburg Untenende gingen ter plaatse. Op het moment dat ze bij de desbetreffende woning arriveerden had de vrouw het huis al verlaten.

De brandweer verrichte metingen. Hieruit bleek dat er geen gas in de woning aanwezig was. Het lukte agenten de man zover te krijgen de woning vrijwillig te verlaten. Hij werd aangehouden. In de woning zijn geen aanwijzingen van bedreiging gevonden. Zowel de vrouw, als de man en een derde persoon, die in de woning lag te slapen, stonden behoorlijk onder invloed van alcohol.

De vrouw werd ter behandeling naar een ziekenhuis gebracht. Ze was lichtgewond. Na de behandeling weigerde ze aangifte te doen.

Op het beeldmateriaal op de website van RTV Westerwolde rusten auteursrechten.